نوشته شده توسط : پزشک و درمان

اختلال کلافه کننده پرشنوایی شنیده اید؟

شاید تا کنون در خصوص اختلال پرشنوایی چیزی به گوش شما نرسیده باشد اما بی شک در مقاطع مختلف زندگی با آن مواجه شده اید. صداهایی همچون تیک تیک ساعت، چکه آب و حتی جویدن غذا توسط دیگران و... به اصطلاح روی اعصاب شماست! فرد مبتلا به پرشنوایی نسبت به شنیدن صداها حساس شده و به هیچ وجه ظرفیت تحمل صدا ندارد. کلیه صداهای کم برای او عذاب آور شده و می توان اینطور تعبیر کرد که صداهای کم حتی برای او تقویت شده و چند برابر به گوشش میرسد. در این نوع اختلال فرد تحمل شنیدن صداهای حتی کم را نیز ندارد و صداهایی که برای ما کم است برای این فرد کلافه کننده است. چنین فردی به هیچ وجه تحمل مکان های پر سر و صدا را نداشته و از بودن در کنار افراد دیگر خودداری می نماید.

علت پرشنوایی چیست؟

در اینجا لازم است بررسی نماییم علت پرشنوایی چیست! تقریباً می توان گفت علت اصلی پرشنوایی معلوم نیست و تنها یافته ها حاکی از اختلال در گوش داخلی است که منجر به پرشنوایی می شود. عملکرد بخش های تشدید کننده صدا در گوش دچار اختلال می شوند و بدین ترتیب صداهایی مانند نویز و بی اهمیت به اشتباه در گوش تشدید شده و همچون صدایی مهم شنیده می شند. در واقع گوش به اشتباه صداهایی همچون چکه آب، صداهای خارج خانه و... را چندین برابر نموده و به مغز میرساند تا شنیده شود. در این اختلال فرد به مرور دچار مشکلات روحی و عصبی شده و تحمل شنیدن صداها را ندارد.
یکی دیگر از احتمالاتی که از علل ایجاد پرشنوایی مطرح است، ضربه به سر است. در هنگام ضربه به سر احتمال جابجایی استخوانچه های گوش نیز وجود دارد. این استخوانچه ها عامل تشدید صدا در گوش است که با اختلال آن امکان ایجاد پرشنوایی وجود دارد. علل مشابه همچون ضربه به ساقه مغز، آسیب های عصبی همچون ام اس و داروهای شیمیایی که منجر به این آسیب می شوند، فلج بلز و عفونت های گوش از علل و احتمالات افزایش ریسک ابتلا به پرشنوایی هستند.

اختلال پرشنوایی چطورتشخیص داده می شود؟

سوالی که در ذهن شما ایجاد می شود این است که اختلال پرشنوایی چطور تشخیص داده می شود؟ پاسخ بسیار روشن است، اولین اقدام فرد مشکوک به این اختلال مراجعه به پزشک است. با مراجعه به پزشک متخصص گوش حلق و بینی معاینات اولیه انجام شده و تست شنوایی سنجی اولین اقدام تشخیصی پر شنوایی است. پزشک با مشاهده نتیجه این تست قادر به تشخیص است اما در صورت نیاز به بررسی بیشتر انجام عکسبرداری های مختلف نیز رایج است.

اختلال پرشنوایی چطور درمان می شود؟

در بخش پرسش و پاسخ عده بسیاری سوال مبنی بر این ثبت نموده اند که اختلال پرشنوایی چطور درمان می شود؟ در پاسخ به این عزیزان باید گفت اختلال پر شنوایی متاسفانه درمان قطعی ندارد. درمان کنترلی که برای پرشنوایی تجویز می شود معمولاً دوره صوت درمانی است که در آن فرد به مرور قادر به تحمل صداهای مزاحم می شود. در این درمان از دستگاه های تولید کننده نویز استفاده می شود تا مرکز پردازش مغز به مرور قادر به تحلیل صداهای روزمره باشد.

عارضه اختلال پرشنوایی چیست؟

اختلال پر شنوایی همان طور که اشاره شد موجب می شود فرد صداهای غیر ضروری و مزاحم را نیز به وضوح و با صدای بلند بشنود. صداهایی همچون تیک تیک ساعت، چکه آب و حتی کار کردن یخچال در گوش این افراد بسیار بلند شنیده می شود. به همین دلیل اولین عارضه اختلال پر شنوایی دوری از جامعه، افراد و خانواده است. فرد مبتلا به پر شنوایی جهت محافظت از خود و عدم مواجه شدن با صداهای مزاحم و بلند از محیط های شلوغ و حتی دارای صدا دوری می کند که این امر در مدت زمانی کوتاه موجب افسردگی و انزوای اجتماعی وی می شود.



:: برچسب‌ها: اختلال , پرشنوایی ,
:: بازدید از این مطلب : 93
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

پولیپ تارهای صوتی به گره های کوچک بر روی تارهای صوتی گفته میشود که اکثراً در افرادی ایجاد میشود که به میزان بسیار زیاد از صدای خود استفاده میکنند. پولیپ تارهای صوتی با علائمی بروز میکند که در صورت مشاهده ی آن بیش از دو الی سه هفته بیمار می بایست فوراً به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نماید تا بررسی و تشخیص و درمان بیماری پولیپ تارهای صوتی صورت گیرد.

کسانیکه در معرض ابتلا به پولیپ تارهای صوتی هستند

  • سخنرانان
  • اساتید
  • معلمان
  • خوانندگان
  • مجریان

در مورد پولیپ تارهای صوتی بیشتر بدانیم

پولیپ تارهای صوتی خطر سرطان نخواهد داشت؛ اما با بزرگتر شدن پولیپ تارهای صوتی عملاً وضعیت صدای بیمار تغییر کرده و با حاد شدن گرفتگی شدید صدا پدید می آید. این ضایعه بر اثر استرس بر روی تارهای صوتی و تحریک مداوم آن ایجاد مشود، برخی پزشکان معتقدند که پولیپ تارهای صوتی بر اثر فشار زیاد به تارهای صوتی و خونریزی شریانهای خونی ایجاد میگردند.

  • علائم پولیپ تارهای صوتی
  • گرفتگی صدا بدون هیچ گونه علامت درد
  • احساس جسم خارجی در گلو
  • احساس نیاز به صاف کردن مداوم صدا
  • درد گردن
  • خستگی صوتی و بدنی
  • کم شدن دامنه زیر و بمی صدا

نشانه های ظاهری پولیپ تارهای صوتی

  • معمولا قرمز رنگ بوده
  • دارای حواشی تیز میباشد
  • از بافت مجاور مجزا است
  • پولیپ تارهای صوتی در اندازه متفاوت هستند
  • پولیپ هایی که به مدت طولانی باقی مانده اند معمولا از نظر ظاهر کمی عجیب و متفاوت تر هستند
  • پولیپ تارهای صوتی معمولاً در وسط تار صوتی ایجاد میگردد و ممکن است دو یا چند پولیپ کنارهم باشد.

علل ایجاد پولیپ تارهای صوتی

  • جیغ زدن
  • استفاده طولانی از سیگار
  • نوشیدن کافئین و الکل (بدلیل خشک نمودن گلو و تارهای صوتی)
  • پرکاری تیروئید
  • برگشت محتویات معده به مری
  • استفاده بیش از اندازه و غلط از صدا به طور مزمن

درمان پولیپ تارهای صوتی

درمان پولیپ تارهای صوتی معمولاً در گام اولیه پس از مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی با تجویز  استراحت صوتی انجام میشود که تا حدی موجب بهبود صدای بیمار خواهد شد؛ چراکه موجب کاهش تورم و نرم شدن آن محدوده میشود. و همچنین پرهیز استفاده از دخانیات و عوامل محرک و استرس نیز جهت درمان پولیپ تارهای صوتی توسط پزشک توصیه میگردد. در گام  بعدی پزشک با استفاده از آندوسکوپ دهان وبینی بیمار را معاینه نموده تا دید بهتری نسبت به شرایط تارهای صوتی در حال حرکت و همچنین پولیپ تارهای صوتی وی یافته تا تشخیص و تجویز ادامه ی روند درمان صورت گیرد.

جراحی پولیپ تارهای صوتی

در جراحی پولیپ تارهای صوتی که توسط آندوسکوپی و لیزر انجام میشود ، پزشک نقش اساسی در نتیجه ی درمان دارد، چراکه تکنولوژی در نتیجه ی آن دخیل نبوده و مهارت جراح اهمیت فراوانی دارد چراکه با کوچکترین اشتباه یا کم دقتی آسیب جدی به تارهای صوتی و صدای بیمار وارد شده و مشکلاتی ماورای پولیپ تارهای صوتی در وی پدید می آید که در برخی موارد غیر قابل جبران میباشد، به شما توصیه میکنیم قبل از انجام این جراحی در مورد پزشک معالج تحقیقات لازم را به عمل آورید.
یکی از خطرات لیزر تخریب بیش از حد بافت های سالم اطراف ضایعه است.گرچه بعضی از مولفین به بی خطر بودن استفاده از لیزر اشاره کرده اند با اینحال چندین مطالعه نشان داده است که از نظر کلیه مسائل بعد از عمل برای کسانی که روش معمول و یا لیزر استفاده کرده اند... ارجحیت خاصی برای لیزر پیدا نشده است و اتفاقا علی رغم گسترش تکنولوژی گرایش به استفاده از روش معمول بیش ازلیزر از طرف جراحان وجود دارد.

اقدامات مراقبتی پس از جراحی پولیپ تارهای صوتی

  • بیمار تا چند هفته باید سکوت نموده و در استراحت صوتی قرار گیرد تا بهترین نتیجه از جراحی حاصل گردد
  • استفاده از داروهاییکه توسط پزشک تجویز شده همچون اسپری استنشاقی حاوی کورتن
  • استفاده از صدا تا مدتها همراه با مراقبتهای خاص باشد
  • استفاده از سیگار، مشروبات الکلی پس از این جراحی به شدت منع میشود

عوارض عمل جراحی پولیپ تارهای صوتی

در برخی بیماران پس از جراحی پولیپ تارهای صوتی نشانه های خاصی از این قبیل پدید می آید نظیر:

  • صدمه به تارهای صوتی
  • صدمه به حفره دهان
  • صدمه به دندانها
  • اختلال چشایی و حسی

لازم به ذکر است در اکثر جراحی های پولیپ تارهای صوتی نتایج خوبی حاصل گردیده؛ اما در برخی موارد بدلایل متعدد شاهد عود مجدد پولیپ بودیم.



:: برچسب‌ها: پولیپ , تارهای صوتی ,
:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

شست و شوی بینی و سینوس

طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان، شست و شوی مرتب بینی و سینوس توسط سرم شست و شو و یا آب نمک رقیق می تواند ریسک ابتلا به سینوزیت را کاهش دهد. شست و شوی بینی و سینوسیکی از روش های خانگی و رایج است که مورد توصیه پزشکان قرار گرفته. استفاده از روش شست وشوی سینوس و بینی موجب ضدعفونی نمودن محیط بینی و سینوس می شود و ترشحات سینوسی را رقیق می کند. با استفاده از این روش ترشحات سینوسی براحتی امکان خروج از مجاری سینوس را پیدا می کنند و دیگر مشکلاتی مثل تورم در این نواحی و سردرد و... ایجاد نمی شود. شست و شوی بینی و سینوس درمانی خانگی و مفید جهت کنترل سینوزیت و ترشحات سینوسی است.

چرا شست و شوی بینی و سینوس مفید است؟

احتمالاً در هنگام سرماخوردگی و آنفولانزا به پزشک مراجعه نموده اید و در پایان توصیه های درمانی این را شنیده اید که حتما بوسیله سرم شست و شو بینی و سینوس خود را شست و شو نمائید. استفاده از سرم شست و شو جهت شست و شوی بینی و سینوس در زمان بیماری فواید متعددی دارد که همگی موجب کوتاه شدن دوره بیماری، بهبودی سریع تر و کاهش ریسک ابتلا به سینوزیت و مشکلات اینچنینی خواهند شد. با شست و شوی بینی و سینوس ترشحات سینوسی رقیق شده و امکان خروج از سینوس را پیدا می کند و همین امر موجب می شود عفونت در سینوس ها باقی نماند و بیماری با سرعت بیشتری بهبود یابد. شست و شوی بینی و سینوس معمولاً بوسیله سرم شست و شو و یا محلول بسیار بسیار رقیق آب نمک انجام می شود. دقت داشته باشید استفاده از محلول آب نمک به دلایلی که در ادامه توضیح خواهم داد توصیه نمی شود.

چرا باید حتماً از سرم شست و شو استفاده نمود؟

سرم شست و شو در شرایط استریل و با در نظر گیری کلیه فاکتور های لازم جهت شست و شوی بینی و سینوس تولید شده است. استفاده از سرم شست و شو هیچ آسیبی به بدن نخواهد زد و بدلیل استریل بودن هیچ‌گونه باکتری را وارد سینوس و بینی خواهد کرد. اما در صورتی که محلول آب نمک استفاده شود احتمال بروز مشکلات مختلفی وجود دارد، چرا که استفاده از آب آشامیدنی احتمال وجود باکتری در آب را افزایش می دهد و همچنین میزان مصرف نمک در آب جهت تهیه محلول دقیق نیست و در صورت بیش از حد بودن این میزان نه تنها به سلامتی شما کمکی نخواهد کرد بلکه صدمات بسیاری به سلامتی شما وارد خواهد کرد. پس توصیه میکنم حتماً از سرم شست و شو جهت شست و شوی بینی و سینوس استفاده نمائید.

فواید شست و شوی بینی و سینوس

سینوس ها در انسان معمولاً دارای ترشحات رقیقی هستند که به مرور از طریق حلق بلعیده می شوند و پس از مرطوب نمودن فضای داخلی سینوس ها و بینی از ظریق گوارش و اسید معده دقع می شوند. این پروسه نرمال یک فرد سلامت است، اما زمانی که فرد دچار بیماری سرماخوردگی، آنفولانزا و یا آلرژی می شود این پروسه با تغییراتی همراه است. ترشحات سینوسی به مرور غلیظ شده و میزان آن افزایش می یابد، با این تغییرات امکان خروج از سینوس ها فراهم نمی شود و بصورت آبریزش بینی و خلط در فرد بروز می کند. در صورت پیشرفت بیماری، ترشحات سینوسی بصورت خلط و آبریزش بینی نیز خارج نمی شوند و داخل حفره های سینوسی باقی می مانند. در این شرایط درد شدیدی در نواحی سینوس ایجاد می شود و فرد به مرور درگیر بیماری سینوزیت می شود.
در این شرایط مراجعه به پزشک و مصرف دارو اولین اقدام فرد بیمار است و پس از آن شست و شوی بینی با سرم شست و شو توصیه مهم پزشک به فرد بیمار خواهد بود. از فواید شست و شوی بینی و سینوس با سرم شست و شو این است که ترشحات سینوسی به مرور رقیق می شوند و امکان خروج از سینوس پیدا می کنند. در این شرایط فرد با سرعت بیشتری بهبود می یابد. چرا که این محلول با ضد و عفونی نمودن فضای داخلی سینوس و بینی و رقیق شدن ترشحات بهبودی با سرعت بیشتری حاصل می گردد.

چطور بینی و سینوس را شست و شو دهیم

یکی از راحت ترین روش های شست و شوی بینی با سرم شست و شو استفاده از ظروف مخصوص آن است. ظروف نتی یا Neti Pot را می توان از داروخانه ها تهیه نمود. این ظروف با شکل و فرم مناسب طراحی شده اند و براحتی قادر خواهید بود داخل آن را از محلول آب نمک (سرم شست و شو) پر نمائید و با خم نمودن سر خود به یک سمت، این ظرف را داخل بینی طرف مخالف کرده ظرف را خم نمائید . با این روش خواهید دید که محلول شست و شوی بینی از سوراخ دیگر بینی خارج می شود، دقت داشته باشید در این شرایط حتماً باید از طریق دهان تنفس نمائید. پس از چند ثانیه شست و شو همین کار را با حفره دیگر بینی کرده و پس از آن فین نمائید و بینی خود را تخلیه کنید.. این روش به شما کمک خواهد کرد که خیلی سریع تر از شر آلرژی و سرماخوردگی و سینوزیت رها شوید.

نکات مهم در شست و شوی بینی و سینوس

یکی از مهم ترین نکات که لازم است به آن تاکید شود این است که اگر از ظرف نتی برای شست و شوی بینی و سینوس استفاده می کنید لازم است حتماً نکات بهداشتی را در نگهداری از آن رعایت نمائید. چرا که این ظروف مستقیما با محلول در ارتباط هستند و هرگونه باکتری در صورت ماندگاری در این محیط رشد نموده و بیماری های گوناگونی در فرد ایجاد می کند. همان طور که بالاتر توضیح داده شد، استفاده از آب شیر جهت تهیه محلول شست و شوی بینی اصلا توصیه نمی شود. چرا که استفاده از این آب بدلیل استریل نبودن محیط مناسبی جهت رشد باکتری ها بوده و استفاده از آن جهت شست و شو اصلا توصیه نمی شود. در صورتی که به دفعات دچار خونریزی بینی می شوید حتماً با پزشک خود در خصوص شست و شوی بینی و سینوس با سرم شست و شو مشورت نمائید. پس از هر بار مصرف سرم شست و شو حتماً بینی خود را چرب نمائید تا از خشکی مخاط بینی و خونریزی آن جلوگیری شود.



:: برچسب‌ها: شست و شوی , بینی , سینوس ,
:: بازدید از این مطلب : 63
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

یکی از مشکلاتی که موجب مراجعه افراد به پزشک می شود، گرفتگی گوش یا کاهش شنوایی بدلیل تجمع جرم گوش است. جرم گوش ترشحات طبیعی است که در گوش خارجی وظیفه محافظت از گوش را بر عهده دارد. گاهاً به علل مختلف جرم گوش یا وکس گوش افزایش می یابد و گاهاً با اشتباهاتی نظیر استفاده از گوش پاک کن و فشار این ماده در گوش و چسبندگی آن با پرده گوش موجب کاهش شنوایی می شود. در این شرایط پزشک توصیه به شستشوی گوش می نماید. در این مقاله قصد به بررسی مزایا و معایت شستشوی گوش داریم که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

چرا شستشوی گوش لازم است؟

گوش یکی از حساس ترین اعضای بدن می باشد که از بخش های مختلفی تشکیل شده است. پرده گوش معمولاً یکی از حساس ترین بخش های گوش می باشد که در صورت ورود جسم خارجی به داخل گوش و برخورد با پرده گوش، شنوایی دچار اختلال می شود. به همین دلیل جرم گوش یا وکس گوش در خارج محیط گوش خارجی با هدف محافظت از پرده گوش بطور طبیعی ایجاد می شود.  در برخی موارد بدلیل سفت شدن جرم گوش و یا ورود حشرات یا اجسام خارجی ریز به داخل گوش، نیاز به خروج فوری بوسیله شستشوی گوش ایجاد می شود. در این شرایط بهترین راه شستشوی گوش توسط پزشک است.

در چه مواردی شستشوی گوش توصیه می شود؟

شستشوی گوش در مواردی توصیه می شود که پزشک پس از معاینه متوجه ترشح بیش از اندازه گوش می شود. ترشح بیش از حد وکس گوش موجب کاهش شنوایی می شود و پزشک با شستشوی گوش اقدام به رفع این مشکل می نماید. همچنین گاهی فرد با مشکلاتی مثل سوت کشیدن گوش و کیپ شدن گوش به پزشک مراجعه مینماید که شستشوی گوش توصیه می شود. در برخی موارد نیز ترشح بد بو از گوش موجب می شود پزشک اقدام به شستشوی گوش بیمار نماید.

شستشوی گوش چگونه است؟

در اولین اقدام پزشک نسبت به معاینه گوش بیمار اقدام می نماید و با تائید اولیه اقدام به وارد نمودن اتوسکوپ Otoscope به داخل گوش بیمار می نماید. با استفاده از این وسیله که امکان روشن نمودن گوش خارجی بوسیله نور را دارند، پزشک را قادر می سازند که جرم اضافی و موقعیت آن را مشاهده نماید. در  مرحله بعدی پزشک با استفاده از چیزی شبیه به سرنگ اقدام به شستشوی گوش بیمار می نماید. ممکن است کمی احساس ناخوش آیند در فرد ایجاد شود چرا که آب کمی با فشار وارد گوش می شود  و از این طریق جرم گوش خارج می شود.

شستشوی گوش برای این افراد ممنوع است

همان طور که گفته شد، شستشوی گوش مزایای بسیاری دارد اما مانند سایر روش های درمانی استفاده از آن برای عده ای ممنوع است. افراد ممنوعه برای شستشوی گوش شامل کسانی است که دچار پارگی پرده گوش هستند. در این افراد به دلیل ریسک ابتلا به عفونت گوش و آسیب بیشتر به شنوایی انجام شستشوی گوش توصیه نمی شود. همچنین در صورتی که به دیابت و یا بیماری هایی که موجب ضعف سیستم ایمنی می شود مبتلا هستید، انجام شستشوی گوش توصیه نمی شود.

دکتر مجید نصیری |  متخصص گوش و حلق و بینی



:: برچسب‌ها: مزایای , معایب , شستشوی , گوش ,
:: بازدید از این مطلب : 75
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

تزریق ژل انواع مختلفی دارد و عموماً با هدف افزایش زیبایی و تغییراتی در جهت زیبایی صورت میگیرد که با در نظر گرفتن پارامترهایی نظیر نوع ژل و مرکز تهیه  آن و همچنین انتخاب پزشک مناسب، این هدف به سرانجام میرسد، اما در برخی موارد بدلیل تزریق ژل های زیبایی نامرغوب و یا تزریق در محل اشتباه، این تزریق نه تنها موجب زیبایی نمیشود بلکه عوارض و ضرر و زیان های جبران ناپذیری به زیبایی افراد وارد میکند که در بسیاری موارد جبران پذیر نمیباشد! در این بخش مراقبتهای پس از تزریق ژل را بطور کامل برای شما توضیح میدهیم تا با دانستن آن، بهترین نتیجه از تزریق ژل برای شما حاصل گردد.

مراقبتهای پس از تزریق بوتاکس

  • به مدت یکروز پس از تزریق ژل زیبایی در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار نگیرید.
  • از مصرف مشروبات الکلی بمدت 24 ساعت پس از تزریق ژل زیبایی بپرهیزید.
  • کمپرس یخ در محل تزریق ژل  موجب میشود کبودی و تورم در نواحی تزریق خیلی زودتر برطرف و به حالت عادی بازگردد.
  • پس از  تزریق ژل  میبایست مصرف نمک را تا کمترین سطح ممکن کاهش دهید، چراکه مصرف نمک موجب باقی ماندن آب در بدن میشود و این امر در افزایش تورم و کاهش سرعت بهبودی آن موثر است.
  • از خاراندن و تحریک محل تزریق ژل پرهیز کنید.
  • از تمرینات ورزشی سنگین بپرهیزید چراکه اعمال فشار در زمانیکه این چربی ها در محل مورد نظر فیکس نشده، احتمال حرکت آن وجود دارد.
  • انجام ماساژ در قسمت هاییکه  ژل زیبایی تزریق میشود به شدت منع میگردد.
  • از انجام فعالیت هاییکه نیاز به خم شدن و اعمال فشار دو چندان در قسمت سر دارد بپرهیزید.
  • استحمام پس از روز دوم بلامانع است اما استفاده از آب داغ تا چندین روز منع میشود.
  • انجام آرایش و استفاده از کرم های ضد آفتاب دو روز پس از انجام تزریق ژل زیبایی بلامانع است.
  • از آناناس تازه استفاده نمائید، چراکه با داشتن بروملین و ویتامین ث میزان کبودی را کاهش داده و همچنین موجب کاهش تورم میشود.
  • استفاده از بالش با ارتفاع بلند در چند شب اول پس از تزریق ژل زیبایی بسیار نتیجه مطلوبی در کاهش تورم و کبودی و نتیجه ی نهایی خواهد داشت.
  • به هیچ وجه پس از تزریق ژل زیبایی بر روی محل تزریق نخوابید و هیچ گونه فشاری بر روی محل تزریق وارد ننمائید.
  • به هیچ وجه تا دو هفته پس از تزریق ژل زیبایی آفتاب نگیرید، انجام سولاریوم نیز شامل همین ممنوعیت میباشد.
  • نکته بسیار مهم این است که دو هفته قبل از تزریق ژل زیبایی استفاده از قرص آسپرین، به مدت دو روز قبل مصرف الکل و قرص پروفن را قطع نمائید.
  • توصیه میشود جهت تسریع در بهبودی و کاهش تورم و کبودی بصورت نرم و آرام قدم بزنید.

دکتر مجید نصیری |  متخصص گوش و حلق و بینی



:: برچسب‌ها: مراقبتهای , تزریق , بوتاکس ,
:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()