نوشته شده توسط : پزشک و درمان

دود سیگار مسکن گوش درد است!

حتماً شما هم در مورد دمیدن دود سیگار در گوش کودکان به عنوان یک مسکن گوش درد شنیده اید! در این مقاله با مطرح کردن این موضوع با دکتر مجید نصیری متخصص گوش حلق و بینی از دانشگاه بن آلمان مطرح گردید تا پاسخ روشن و علمی در این خصوص را بیابید. در گذشته بر اساس تصورات عده زیادی دمیدن دود سیگار در گوش کودکان موجب بهبود درد آن ها میشد! این امر بر اساس پایه های علمی نبوده و دکتر مجید نصیری در این بخش بطور کامل آن را روشن خواهند نمود.

گوش درد چیست؟

گوش درد معمولاً حاصل از عفونت گوش، آلرژی، افزایش ارتفاع و اختلالات اینچنینی است. معمولاً گوش کودکان در سنین پایین خصوصاً شیرخوارگی بسیار حساس تر بوده و شرایط آن بسیار مساعد بروز اختلالات و بیماری های گوش است که حاصل آن گوش درد های کودک وبی قراری او خواهد بود. گوش درد در سنین نوزادی با گریه های مداوم کودک، کشیدن گوش و نزدیک نمودن دست به گوش ها خود را نشان می دهد. در چنین شرایطی واکنش صحیح والدین پیگیری این امر و مراجعه به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی است تا گوش کودک مورد معاینه قرار گیرد. و اما واکنش غلط در چنین شرایطی انجام توصیه های غیر علمی نظیر همین دمیدن دود سیگار در گوش است. در ادامه به بررسی این امر خواهیم پرداخت.

علل گوش درد چیست؟

گوش درد علل مختلفی دارد که در این بخش به بررسی آن خواهیم پرداخت. گوش درد معمولاً به دلایلی نظیر وجود تومور در گوش، کلستاتوم گوش، عفونت گوش داخلی، عفونت گوش میانی و یا عفونت گوش خارجی ایجاد می شود. در مواردی نیز درد نواحی مجاور گوش به گوش ها منتقل شده در حالیکه منشا درد در ناحیه گوش نمی باشد. گوش درد گاهی به دلیل دندان درد و عفونت های سینوسی نیز از ناحیه گوش احساس می شود. هر یک از موارد مذکور درمان خاص خود را داشته اند و با کشف علت اصلی ایجاد گوش درد می توان نسبت به درمان آن اقدام نمود.

درمان گوش درد

درمان گوش درد با توجه به علل ایجاد گوش درد انجام پذیر است. به قول ضرب المثل قدیمی، هر دردی درمانی دارد و هر نوع گوش دردی با منشاء خاص خود دارای درمان مشخصی است که نیازمند تشخیص صحیح پزشک است. در صورتی که گوش درد به علت عفونت گوش ایجاد شده باشد نیاز است فوراً به پزشک مراجعه نموده تا با بررسی گوش و معاینه دقیق آن درمان های گوش آغاز گردد. عکسبرداری پزشکی از روش های مطلوبی است که موجب می شود اطلاعات مفیدی در خصوص وضعیت گوش و ساختمان آن به پزشک نشان داده شود تا بهترین روش درمان تجویز گردد. در صورتی که علل ایجاد گوش درد آلرژی و حساسیت های آن باشد پزشک ابتدا به بررسی آلرژن پرداخته و پس از کنترل آن گوش درد را نیز درمان مینماید. همچنین در صورتی که علت ایجاد گوش درد عفونت های حاد لوزه باشد پزشک در ابتدا عفونت لوزه را درمان نموده تا گوش درد حاصل از آن نیز بهبود یابد.

آیا میدانید وجود درد در بدن ضروری است!

در این بخش به اختصار توضیح خواهیم داد که وجود درد در بدن انسان یک نعمت است! چرا که زنگ خطر بسیاری از وقایع بد و خطرناک در بدن همین احساس درد است. پس با کمی دقت درخواهید یافت که مصرف مسکن ها جهت بهبود درد بدون دانستن و کشف علت اصلی ایجاد درد کاری بس خطرناک و پر ریسک است که میتواند عواقب بدی در پی داشته باشد.

چرا دمیدن دود سیگار در گوش اشتباه است؟

با توجه به مطلب فوق الذکر بر شما نیز روشن گردید که استفاده از مسکن بدون اقدام درمانی موجب بروز پیامد های نامطلوب و گاهاً غیر قابل جبران در فرد می شود. چرا که بدون درمان و ازبین بردن علت درد تنها خود درد نامحسوس می گردد و بدین ترتیب بیماری و عامل ایجاد کننده درد در بدن پیشرفت نموده و زمانی متوجه مشکلات آن خواهیم شد که صدمات بسیاری را بر بدن تحمیل کرده ایم. دمیدن دود سیگار از یک سو بر همین اساس توصیه نمی شود، چرا که موجب بهبود موقتی درد شده که انسان را از پیگیری صحیح عامل ایجاد کننده درد وامیدارد. علت اصلی دیگری که عدم انجام اینکار را تصدیق می کند تحریک گوش و ضرر و زیان های بسیار دود سیگار در گوش است که گاهاً خود عامل عفونت های گوش می شود. پس طبق نظر دکتر مجید نصیری متخصص گوش حلق و بینی می توان دریافت دمیدن دود سیگار در گوش کاری غلط بوده و انجام آن به هیچ وجه توصیه نمی شود.



:: برچسب‌ها: تاثیر , دود سیگار , تسکین , گوش درد ,
:: بازدید از این مطلب : 59
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

حتما می دانید که حس چشایی یکی از مهم ترین حس ها درهر انسان است، حس چشایی با خوردن و آشامیدن و طعم های گوناگون خوراکی ها قابل لمس است. حس چشایی، حسی است که لذت خوردن و نوشیدن به آن وابسته است و درصورت کاهش حس چشایی یا از بین رفتن آن مشکلات فراوانی برای فرد ایجاد می نماید. حس چشایی در زبان قابل تشخیص است و به وسیله همین حس چشایی می توان مزه ها را تشخیص داد. در برخی موارد فرد دچار کاهش حس چشایی می شود که در ادامه به بررسی علت کاهش حس چشایی می پردازیم.

علت کاهش حس چشایی چیست؟

- ریفلاکس اسید معده - کاهش حس چشایی
در هنگامی که اسید معده به داخل دهان باز میگردد بدلیل طعم تند و سوزش اسید، جوانه های چشایی آسیب دیده و به مرور کارایی خود را از دست داده و حس چشایی کاهش خواهد یافت.

- عفونت دهان - کاهش حس چشایی
دومین علت کاهش حس چشایی وجود عفونت در دهان می باشد، عدم رعایت بهداشت و عفونت در دهان باعث آسیب به جوانه های چشایی شده و کاهش حس چشایی را به همراه دارد.

- زخم دهان از علت های کاهش حس چشایی است
- سرطان دهان از علل کاهش حس چشایی است
- استعمال دخانیات از جمله دلایل کاهش حس چشایی است
- پرتو درمانی خصوصا در قسمت دهان موجب کاهش حس چشایی می شود
- علائم خطر در کاهش حس چشایی
در صورتی که کاهش حس چشایی ادامه دار و دائمی باشد می تواند نشان از بیماری های خطرناکی باشد و لازم است فرد حتما با مراجعه به پزشک تحت بررسی و معاینه قرار گیرد.

بیماری هایی که موجب کاهش حس چشایی می شود

1- مشکلات گوارشی مثل : نفخ، سوءحاضمه ، رفلاکس اسید، سوزش معده
2-مشکلات غدد بزاقی: گلودرد، ورم صورت و گردن، تب، خشکی دهان
3- مشکلات بینی و سینوس ها: باید دیده باشید وقتی دچار گرفتگی بینی می شوید طعم غذاها را به خوبی حس نمیکنید و این نشان از تاثیر مشکلات سینوسی و بینی روی چشایی شما دارد، آبریزش بیین، سردرد سینوسی، گلودرد، تب از عواملیست که باعث کاهش حس چشایی می شود.
4- آسیب مغزی: سکته مغزی، تومور مغزی، حمله ایسکمیک
5-کمبود مواد مغذی بدن

درمان کاهش حس چشایی

باید بدانید که کاهش حس چشایی به خودی خود بیماری نیست اما از آن جایی که امکان دارد بیماری های خطرناکی باعث آن شده باشد باید به خوبی بررسی شود، بعد از مراجعه به پزشک و تست های لازم، در صورت شک به هر یک از بیماری هایی که موجب این آسیب خواهد شد، آزمایشات خاص دستور داده می شود که علت بیماری کشف و سپس با برطرف کردن علت و درمان بیماری اصلی، به مرور زمان طی 6ماه تا یکسال حس چشایی به حالت اولیه بازگردد.

پیشگیری از کاهش حس چشایی

1-از مصرف مواد غذایی بسیار داغ یا بسیار سرد خودداری کنید این مواد جوانه های چشایی شما را آسیب خواهند زد و موجب کاهس حش چشایی خواهند شد.
2-روزانه 8 لیوان آب بنوشید، نوشیدن آب در طول روز موجب می گردد که بدن شما دچار کم آبی نشود و به طبع شما نیر با خشکی دهان که خود یکی از عو.امل کاهش چشایی است مواجه نگردید.
3-سیگار و قلیان نکشید، دخانیات باعث آسیب جوانه ها ی چشایی، کاهش چشایی  و همچنین افزایش ریسک درگیری با بیماری هایی مثل سرطان دهان خواهند شد.
4-به دندان پزشک هر 6 ماه یک بار مراجه نمائید، اگر دائم تحت نظر دندان پزشک باشید، عفونت دهان باعث از بین رفتن حس چشایی شما نخواهد شد،بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
5-از مصرف غذا های خیلی تند بشدت بپرهیزید.
6-بدن خود را از نظر دارا بودن منابع کافی مواد مغذی بررسی کنید، شکستن ناخن، ریزش یا شکنندگی مو از عواملیت که بر اثر کمبود روی رخ خواهد داد، کمبود روی نیز باعث کاهش حس چشایی خواهد شد،پس در صورت مشاهده ی این عوامل همراه هم حتما به پزشک مراجعه نمائید.
حس بویایی و چشایی شما علاوه بر این که عامل لذت از غذا هستند، باعث می شوند شما غذای فاسد، خطر نشت گاز و آتش سوزی، آلودگی محیط به  مواد سمی و... را متوجه شوید، مراقب این حواس خود باشید.



:: برچسب‌ها: علت , کاهش , حس , چشایی ,
:: بازدید از این مطلب : 77
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

کری ناگهانی گوش یا سکته گوش عارضه ای است که فرد به طور ناگهانی یا حداکثر در سه روز مقداری یا تمام شنوایی خود را از دست می دهد. کری ناگهانی گوش دراغلب افراد با ترس همراه است و باید بلافاصله پس از بروزعلائم ناشنوایی به پزشک مراجعه نمایند و ازخود درمانی به شدت بپرهیزند. کری ناگهانی گوش یا همان سکته گوش درمدت زمان بسیار کوتاهی پس از بروز مشکل امکان درمان یا بهبود دارد. در برخی موارد به علت عدم مراجعه به موقع بیمار به پزشک متخصص کری ناگهانی گوش برای وی به ناشنوایی دائمی بدل می شود و بیمار پس از گذشت این زمان طلایی به هیچ درمانی پاسخ نمی دهد.

علل کری ناگهانی گوش

علل کری ناگهانی گوش همچنان به صورت واضح مشخص نیست اما در ادامه عواملی که میتوانند باعث این اتفاق شوند را خواهیم گفت:

  • برخی بیماری های ویروسی
  • حمله ی دستگاه ایمنی به گوش درونی که در حقیقت خود ایمنی محسوب گشته و خود بدن به یکی از اعضای خود آسیب وارد می نماید
  • بسته شدن سرخرگ لابیرنت که تنها سرخرگ تغذیه ای گوش است

علائم کری ناگهانی گوش

همانطور که پیداست اولین علائم کری ناگهانی گوش کاهش شنوایی است. یک روز که از خواب بیدار میشوید متوجه می شوید که به کیفیت و خوبی قبل نمی شنوید و این آغاز این مشکل می باشد. همچنین درسکته گوش ممکن است علائمی مثل سرگیجه، تهوع، سردرد و... نیز مشاهده گردد.

درمان کری ناگهانی گوش

در کری ناگهانی گوش یک سوم مبتلایان به مرور زمان شنوایی خود را باز  می یابند اما حدود دو سوم شنوایی طی مدت بیشتر بازمیگردد و برخی افراد نیز متاسفانه شنوایی خود را باز نمی یابند! باید توجه داشت درمان کری ناگهانی گوش به صورت خوسرانه می تواند بیشتر شما را در معرض آسیب همیشگی شنوایی قرار دهد، مراجعه در گلد تایم درمان به شما شانس می دهد که بتوانید با اقدامات به موقع پزشکی از این بیماری رهایی یابید، از جمله روش های درمانی که پزشکان برای درمان کری ناگهانی گوش استفاده میکنند کورتون خوراکی می باشد. همچنین در اقدامات تخصصی تر درمان کری ناگهانی گوش تزریق کورتون به درون گوش می تواند مثمر ثمر تر واقع شود.
برای درمان این اختلال هیچ راه جراحی تا کنون وجود نداشته و همچنین زمان طلایی مراجعه به پزشک و درمان از 1 روز تا 7 روز بعد از اولین علائم تخمین زده شده، هرقدر ابعاد کاهش شنوایی گسترده تر نشده باشد امکان درمان موفق افزایش می یابد. حداکثر زمانی که برای درمان کری ناگهانی گوش در نظر گرفته شده 14 روز است و پس از آن تقریبا کار خاصی برای درمان نمی توان انجام داد و درمان اثری از بهبودی نخواهد داشت.



:: برچسب‌ها: کری , ناگهانی , گوش , سکته , گوش ,
:: بازدید از این مطلب : 58
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

شناخت سیستم ایمنی بدن

سیستم ایمنی بدن انسان متشکل از سیستم پیچیده ای است، سیستم ایمنی بدن وظیفه بسیار مهمی‌ را به عهده دارد. وظیفه ی آن شناسایی و تفکیک سلولها و مولکول های خودی از غیرخودی و بطور کلی شناسایی و دفاع از بدن در مقابل میکرو ارگانیسم ها میباشد، سیستم ایمنی بدن همچون سدی راه ورود ویروس ها و باکتری ها به بدن را مختل می‌کند و در صورت ورود هریک سریع ترین واکنش برای شناسایی و حمله به آنها را خواهد داشت. سیستم ایمنی بدن متشکل از پوست، اسید معده ،آنزیم لیزوزیم و گلبول های سفید و... می باشد که بخشی ازسیستم ایمنی در بدو تولد بصورت مادرزادی وجود دارد و بخشی از آن طی زندگی و مواجهه با ویروس ها ، باکتری ها و بیماری های مختلف ایجاد می گردد بطوریکه سیستم ایمنی بدن این نشانه ها را ذخیره کرده وبا ابتلای مجدد به همین بیماری ها، ویروس ها و باکتری ها سریع تر واکنش نشان داده و بدن را در مقابل نفوذ آنها مصون نگاه میدارد.

بخش اولیه سیستم ایمنی بدن

پوست: پوست انسان نقش بسیار کلیدی در محافظت کل بدن از حمله ی ویروس ها و باکتری ها ایفا میکند، همچنین بدلیل وجود چربی و تعرق سطح پوست اسیدی شده و مانع از رشد باکتری ها می شود که همین امر بخشی از سیستم ایمنی بدن محسوب می شود.
لایه های مخاطی همچون اسید معده و مخاط بینی: در این بخش ها بدلیل وجود عامل نفوذ، موانع دفاعی در نظر گرفته شده که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.
1. مخاط بینی: بدلیل وجود راه نفوذ در سیستم تنفسی انسان، مژک هایی در مخاط بینی وجود دارد که با بدام انداختن باکتری ها آنها را بصورت خلط به انتهای حلق رانده و دفع می کند.
2.اسید معده: در بخش گوارش نیز بدلیل وجود عامل نفوذ باکتری، اسید معده با ترشح اسید، به تخریب باکتری ها اقدام نموده و آنها را بوسیله دفع مدفوع خارج می نماید.

بخش ثانویه سیستم ایمنی بدن

در این بخش شاهد واکنش بخشهای مختلف درونی بدن به ورود باکتری ها، ویروس ها و بیماری ها هستیم که در ادامه به انواع واکنش های سیستم ایمنی بدن ثانویه خواهیم پرداخت:

دفاع سیستم ایمنی بدن با گلبول های سفید خونی

در این نوع واکنش سیستم ایمنی بدن که از مهمترین بخشهای دفاعیست, گروه فاگوسیت ها نسبت به بلعیدن میکروب ها و عوامل بیگانه اقدام نموده و آنها را تجزیه و متلاشی میکنند، پروسه ی این واکنش سیستم ایمنی بدن به گونه ایست که عامل خارجی و بیگانه بوسیله ی پای کاذب گلبول ها (بخش انعطاف‌پذیر و تغییر شکل‌ دهندهٔ گلبول سفید) احاطه می شود، با به داخل کشیدن عامل بیگانه و برخورد آنزیم های لیزوزومی، عوامل خارجی تجزیه و نابود می شود.

دفاع سیستم ایمنی بدن با واکنش التهابی

در این نوع سیستم دفاعی بدن که از بخش های اولیه ی سیستم دفاعی بدن محسوب می شود، باکتری ها و عوامل خارجی حمله کننده به بدن از بین رفته و شانس ورود به بدن را پیدا نخواهند کرد، این نوع دفاع اکثراً در زخم ها نمود پیدا می کند، بطوری که با ترشح هیستامین قطر دیواره های رگ ها بیشتر شده و در نتیجه حجم عبوری خون افزایش یافته و با واکنش خاصی بنام دیاپدز گلبول های سفید از دیواره رگ عبور کرده و با تجمع در بخش آسیب دیده به نبرد با عوامل خارجی پرداخته و عوامل بیماری را نابود می کنند. در این نوع دفاع محل آسیب دیده متورم و سرخ رنگ شده و همچنین دارای دمای بالاتری نسبت به نقاط دیگر بدن است.

دفاع سیستم ایمنی بدن با واکنش دمایی

واکنش جالب دیگر توسط سیستم ایمنی بدن، در برخی موارد هنگامی که بدن درگیر دفاع در مقابل ویروس ها، باکتریها و بیماری زاهایی است که به بدن حمله نموده اند، دمای بدن افزایش یافته و با تب بروز می کند که در این شرایط طیفی از باکتری ها دیگر امکان فعالیت نداشته و متوقف میشوند. حال با توجه به شناسایی کلیه ی سطوح سیستم ایمنی بدن، در برخی موارد باکتریهایی وجود دارند که از کلیه ی این سطوح عبور نموده و وارد بخش بعدی بدن خواهند شد، که در این مرحله علاوه بر ماکروفاژها نوعی از گلبولهای سفید بنام لنفوسیت ها که از سلولهای بنیادین مغز استخوان پدید می آیند وارد عمل میشوند تا بصورت اختصاصی ایمنی بدن نسبت به عوامل خارجی را تامین نمایند.

لنفوسیت دفاعی سیستم ایمنی بدن چیست؟

لنفوسیت ها از سلول های بنیادین مغز استخوان یا همان مغز قرمز استخوان حاصل میشود و در هنگام پدید آمدن نابالغ هستند و توانایی شناسایی عوامل خارجی، میکروب ها و باکتری ها را به مرور کسب می کنند و این گونه تکامل می یابند، این لنفوسیت ها به دو دسته لنفوسیت های A (که در مغز استخوان ساخته میشود) و لنفوسیت های T (که در غدد تیموس ساخته میشود) تقسیم میشوند. این لنفوسیت ها بین لنف و خون در گردش هستند، بعضاً در گره های لنفی، لوزه ها، طحال و آپاندیس وجود دارند.

عوامل تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن

  • استفاده طولانی مدت از داروها موجب ضعف سیستم ایمنی بدن میشود
  • ابتلا به بیماری نقص ایمنی یا همان ویروس ایدز که از شایعترین بیماریهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن است
  • بیماریهای خونی همچون کم خونی، سرطان خون، میلوفیبروز یا نوعی اختلال در مغز استخوان
  • سرطان و درمان های شیمیایی آن
  • ابتلا به دیابت یا بیماری قند
  • عدم وجود طحال در بدن (بدلایل مختلف امکان دارد طحال آسیب دیده و از بدن خارج شده باشد و یا در موارد نادری بطور مادرزادی وجود نداشته باشد)
  • عدم فعالیت درست کلیه ها و تجمع سموم
  • بیماریهای اسکلتی و عضلانی
  • کمبود ویتامین ها بخصوص ویتامین C
  • آلرژی و مصرف زیاد شیرینیجات و مواد قندی
  • مصرف دخانیات و الکل از جمله عوامل تضعیف سیستم ایمنی بدن میباشد

کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون نشان‌دهنده پایین آمدن قدرت دفاعی بدن است و اگر در این زمان هر گونه میکروب بیماری‌زا وارد بدن فرد شود، توانایی مقابله با آن‌ها کاهش می‌یابد و ممکن است فرد به بیماری‌های مختلف مبتلا شود. تا اینجا به بررسی سیستم ایمنی بدن پرداختیم و مکانیسم دفاعی بدن در مقابل عوامل خارجی را بیان کردیم، با توجه به سوالات مکرر عزیزان در مورد چگونگی افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن قصد داریم در مقاله ای مجزا به بررسی راه های افزایش سطح ایمنی بدن بپردازیم، همراه ما باشید... (ادامه دارد).



:: برچسب‌ها: شناخت , سیستم , ایمنی , بدن ,
:: بازدید از این مطلب : 74
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

در بسیاری از افراد، بیماری سینوزیت موجب آزار و اذیت آن ها در فصول گرم (آلرژی و آلرژن ها) و علی الخصوص سرد سال می شود، بیماری سینوزیت که با تورم سینوس ها همراه است و به دلیل وجود محرک هایی نظیر آلرژی، عفونت و ویروس ترشحات آن افزایش می یابد، این ترشحات در حفره های سینوسی جمع شده و به دلیل تورم ناشی از سینوزیت، مسیر خروجی جهت تخلیه این ترشحات بسته می شود و فشار همراه با درد به سینوس ها و محیط اطراف آن وارد می شود، درد های ناشی از فشار تجمع ترشحات سینوسی بیماران را کلافه می نماید چراکه در بسیاری موارد سینوزیت مزمن دیگر به دارو و آنتی بیوتیک ها پاسخ نمی دهد و شستشوی بینی و... نیز کارساز نیست، در این جا سوالی مطرح است مبنی بر این که سینوزیت با جراحی آندوسکوپی سینوس درمان پذیر است؟ چراکه در این شرایط پزشک انجام جراحی آندوسکوپی سینوس را پیشنهاد می دهد، در ادامه با توجه به تخصص دکتر مجید نصیری در آندوسکوپی سینوس از تجربیات درمانی ایشان در خصوص سینوس و آندوسکوپی سینوس نکاتی را عنوان خواهیم کرد.

سینوزیت چیست؟

سینوس ها حفره های تو خالی هستند که در ناحیه ی پیشانی، بین چشم ها، مابین فک و پشت بینی واقع شده اند، داخل سینوس ها از غشای مخاطی تشکیل شده که با موهای ریزی بنام مژک احاطه شده، این مژک ها بخشی از سیستم ایمنی بدن میباشد که  در مواجهه  با باکتری ها و غبار و... آنها را درخود نگاه داشته و با انتقال آن به انتهای حفره بینی ،موجب خروج آنها می شوند. در زمانیکه مخاط درونی سینوس ها بر اثر آلرژی یا عوامل دیگر دچار تورم میشود، این ترشحات امکان تخلیه و خروج پیدا نمیکنند و در نتیجه مخاط آلوده مجدداً به داخل سینوس برگشته و موجب سینوزیت می شود.

علائم سینوزیت چیست؟

  • افزایش ترشحات سینوس و آبریزش بین به رنگ سفید یا سبز از علائم سینوزیت است
  • اختلال در تنفس به دلیل تورم سینوس و مجاری تنفسی از علائم سینوزیت است
  • ایجاد درد در ناحیه صورت، پیشانی، اطراف چشم از علائم سینوزیت است
  • کاهش حس چشایی و بویایی از علائم سینوزیت است
  • بوی بد دهان و تلخی زبان از علائم سینوزیت است
  • درد فک و دندان درد از علائم سینوزیت است
  • ترشحات پشت حلق و ترشح بینی از علائم سینوزیت است

چه زمانی آندوسکوپی سینوس لازم است؟

حال این سوال ایجاد می شود که چه زمان آندوسکوپی سینوس لازم است؟ پزشک، بنا بر معایناتی که از بیمار انجام می دهد، جهت تشخیص بهتر به تست های گوناگونی نیاز دارد، عکس برداری، ام آر آی، سی تی اسکن از جمله تست هایی است که پزشک در صورت نیاز درخواست می کند، در این میان آندوسکوپی سینوس به جهت دقت بالا، عدم داشتن محدودیت استفاده برای بیماری های قلبی، خانم های باردار و... و نداشتن عوارض پرتویی در بیماران، از اهمیت و ارزش بیشتری برخوردار است. پزشک متخصص گوش و حلق و بینی با مشاهده علائم سینوزیت، جهت بررسی بهتر و شروع درمان نیازمند انجام آندوسکوپی سینوس است تا به وسیله آن وضعیت سینوس ها، بینی، مجاری تنفسی و... را بررسی نماید و هر گونه اختلال و اشکال در ساختمان بینی را به وسیله آن رصد نماید.

جراحی آندوسکوپی سینوس چیست؟

همان طور که پیش تر توضیح داده شد، سینوزیت موجب افزایش ترشحات سینوسی می شود و صرف نظر از علت این افزایش ترشحات که در مقاله ای به طول کامل به آن پرداختیم، با تجمع و عدم امکان خروج از سینوس به دلیل غلظت، در سینوس ها، صورت و... ایجاد درد می نمایند و به این جهت بیمار با شکایت از درد صورت، دندان، پیشانی یا سردرد های سینوسی به پزشک مراجعه می کند، در برخی موارد که سینوزیت مزمن باشد تجویز آنتی بیوتیک و شستشوی بینی و سینوس تاثیری در بهبود بیمار نخواهد داشت، در چنین شرایطی که بیمار به درمان های کنترلی و دارویی پاسخ مناسبی نمی دهد، جراحی آندوسکوپی سینوس تجویز می گردد. جراحی آندوسکوپی سینوس، عملی است که به وسیله آندوسکوپ انجام می شود و با وارد نمودن آن به سینوس ها، کمک به رفع مشکل بیمار اعم از تخلیه ترشحات، باز نمودن مجرای خروجی سینوس ها، رفع اختلال در ساختمان سینوس و مجاری تنفسی می شود.
به گفته دکتر مجید نصیری متخصص گوش و حلق و بینی، دارای تخصص در آندوسکوپی سینوس، لازم است بدانید این درمان (جراحی آندوسکوپی سینوس) در نوع درمان های کنترلی سینوزیت می باشد، با توجه به این که سینوزیت درمان خاصی ندارد و تمامی درمان هایی که توسط پزشکان توصیه می شود، درمان های کنترلی یا پیش گیرانه است، این درمان حل کننده مشکل سینوزیت نخواهد بود و در صورت عدم توجه به توصیه های پس از انجام جراحی آندوسکوپی سینوس، این بیماری مجدداً عود کرده و با افزایش ترشحات سینوس و غلظت آن، شرایط مشابه قبل ایجاد می نماید، لذا  می بایست در گام اول علت سینوزیت در بیمار کشف شده، درمان های لازم صورت گیرد و سپس جراحی آندوسکوپی سینوس انجام شود تا پس از آن بیمار با شستشوی مرتب سینوس ها و پیشگیری از عوامل محرک سینوس ها و بیماری سینوزیت، سلامتی را تجربه کند و درمانی موفقیت آمیز داشته باشد.



:: برچسب‌ها: بیماری , سینوزیت ,
:: بازدید از این مطلب : 66
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()