نوشته شده توسط : پزشک و درمان

شایع ترین بیماری های پوستی در بزرگسالان

برخی از مشکلات و بیماری های پوستی با افزایش سن ایجاد می‌شوند. برخی از شایع‌ترین آنها عبارت‌اند از:

۱. زونا 

ویروس واریسلا زوستر عامل آبله مرغان است که می‌تواند باعث ابتلا به زونا هم شود. بعد از خلاصی از آبله مرغان ویروس همچنان در بدن است و می‌تواند سلول‌های اعصاب را درگیر کند و در سال‌ها بعد مجددا فعال شود و باعث زونا شود. زونا بیشتر در افراد مسن ایجاد می‌شود. زونا منجر به ایجاد بثورات قرمز و تاول‌دار در هر جایی از بدن شود. تب، خستگی و سردرد از دیگر علائم زونا است. 

درمان ضد ویروسی در ۴۸ ساعت اول پس از ایجاد بثورات می‌تواند به کاهش درد کمک کند. واکسنی برای پیشگیری از زونا در دسترس است که می‌تواند برای افراد مسن مفید باشد. 

۲. کراتوز سبورئیک

کراتوز سبورئیک برجستگی‌های بی‌ضرری است که معمولا در سنین بالاتر ایجاد می‌شود. این برجستگی‌ها ممکن است به شکل یک لکه پوستی برآمده به رنگ سیاه، قهوه‌ای تیره یا زرد باشند. تمایز بین کراتوز سبورئیک و سرطان پوست همیشه آسان نیست، بنابراین پزشک آزمایش‌های مختلفی را برای تشخیص انجام می‌دهد. کراتوز سبورئیک را می‌توان با استفاده از کرایوتراپی یا الکتروسرجری برداشت.

۳. لکه های پوستی مربوط به سن

افراد با پیرتر شدن دچار لکه‌های پوستی می‌شوند که به آن لکه‌های پیری یا لکه‌های کبدی گفته می‌شود. این لکه‌ها صاف هستند و تیره‌تر از پوست اطراف هستند. این لکه‌ها در افراد با پوست روشن‌تر و در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید در طول سال‌ها، ایجاد می‌شوند. اما در افراد با پوست تیره‌تر زمانی ایجاد می‌شوند که یک محرک محیطی باعث تولید ملانین بیشتر در پوست شود. این محرک می‌تواند یک زخم در حال بهبود، جوش، تغییرات هورمونی یا ناشی از یک محصول پوستی باشد. این لکه‌ها نیازی به درمان ندارند.

لکه‌های پیری یا کبدی از مشکلات پوستی ناشی از افزایش سن است.

۴. چین و چروک پوستی

چین و چروک پوست هم از مشکلات شایعی است که با افزایش سن ایجاد می‌شود. دلیل اصلی ایجاد چین و چروک در پوست این است که به مرور زمان پوست کلاژن کمتری تولید می‌کند و در نتیجه خاصیت کشسانی خود را از دست می‌دهد. راه‌های زیادی برای درمان چین و چروک یا آهسته‌کردن روند ایجاد آن وجود دارد. بسیاری از افراد به خصوص خانم‌ها از سن ۳۰ سالگی به بعد از کرم‌ها و سرم‌های ضد چین و چروک استفاده می‌کنند. همچنین روش‌های درمانی و مراقبت پوستی مختلفی هم وجود دارد که می‌توانید برای جوانسازی پوست از آنها استفاده کنید. 

۵. زخم بستر

زخم بستر یا زخم فشاری از بیماری‌های پوستی آزاردهنده‌ای است که در افرادی ایجاد می‌شود که زمین‌گیر شده‌اند. این فشاری دائمی بر پوست باعث آسیب به پوست و بافت‌های زیرین آن می‌شود که در نهایت زخم باز و بزرگی را ایجاد می‌کند که به این راحتی‌ها خوب نمی‌شوند. این زخم اغلب در بخش‌هایی ایجاد می‌شوند که پوست به استخوان نزدیک است مانند پاشنه، مچ پا، باسن و دنبالچه. 

این زخم‌ها می‌توانند باعث عفونت پوست و بافت، التهاب و عفونت مفاصل و استخوان، عفونت خون و حتی سرطان شوند. از این رو پیشگیری از ایجاد زخم بستر و مراقبت از آنها برای درمان سریع‌تر یا بزرگ‌تر نشدن آنها اهمیت زیادی دارد. 

افزایش سن باعث ایجاد مشکلات پوستی مانند لکه‌های کبدی، چین و چروک و غیره می‌شود. همچنین بیماری‌هایی مانند زونا و کراتوز سبورئیک در بزرگسالان شایع‌تر است.



:: برچسب‌ها: زونا ,
:: بازدید از این مطلب : 30
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 ارديبهشت 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

شایع ترین اختلالات و بیماری های پوستی در کودکان 

برخی بیماری های پوستی در کودکان شایع‌تر است. مهم‌ترین موارد از این بیماری‌ها عبارت‌اند از:

۱. همانژیوم 

همانژیوم‌ها تومورهای بی‌ضرری هستند که معمولا در ناحیه‌ی گردن، سر یا صورت نوزادان ظاهر می‌شوند. همانژیوم به صورت خراش‌ یا برآمدگی‌های کوچکی شروع می‌شوند که در نهایت برآمده شده و بزرگ‌تر می‌شود. همانژیوم فقط در پوست ایجاد نمی‌شود و در کبد هم شایع است. همانژیوم تا سن ۱۰ سالگی خود‌به‌خود برطرف می‌شود. 

۲. سرخک

سرخک یک بیماری ویروسی بسیار عفونی و منتقله از هوا است. در ایران واکسن این بیماری تزریق می‌شود، اما نوزادانی که هنوز واکسینه نشده‌اند، خانم‌های باردار و کسانی که به هر دلیلی واکسن آن را نزده‌اند، مستعد ابتلا به سرخک هستند. یکی از علائم سرخک، ایجاد بثورات قرمز یا قهوه‌ای روی پوست است. علائم دیگر عبارت‌اند از:

  • تب
  • آبریزش چشم و آبریزش بینی
  • سرفه 
  • لکه های قرمز مایل به قرمز در داخل دهان. 

هیچ درمانی برای سرخک وجود ندارد، بنابراین بهترین کار تزریق واکسن این بیماری است. 

۳. درماتومیوزیت

درماتومیوزیت یک بیماری التهابی پوستی نادر است که بیشتر در کودکان ۵ تا ۱۵ ساله و بزرگسالان ۴۰ تا ۶۰ ساله شایع است. علائم درماتومیوزیت شامل موارد زیر است: 

  • بثورات قرمز تا بنفش در قفسه سینه، صورت، ناخن ها یا آرنج ها 
  • ضعف و تورم عضلانی. 

هیچ درمانی برای درماتومیوزیت وجود ندارد، اما به کمک برخی درمان‌ها می‌توان علائم را مدیریت کرد. 

۴. زرد زخم

زرد زخم هم یک عفونت باکتریایی و مسری و از جمله شایع‌ترین عفونت‌های پوستی در کودکان خردسال است. در زردزخم معمولا  زخم‌ها و تاول‌های خارش‌داری در اطراف دهان و سایر نقاط صورت تشکیل می‌شود. این زخم‌ها ممکن است بترکند و پوسته‌ای از خود به جا بگذارند. این پوسته‌ها هم در نهایت خشک می‌شوند و قرمزی خفیف ایجاد می‌کنند که آن هم در نهایت از بین می‌رود. درمان زرد زخم معمولا شامل آنتی‌بیوتیک است.

زرد زخم از جمله عفونت‌های پوستی شایع در کودکان است.

۵. سوختگی یا راش پوشک 

راش پوشک یکی از مشکلات رایج در کودکانی است که از پوشک استفاده می‌کنند. وقتی پوشک خیس یا کثیف برای مدت طولانی روی پوست بماند منجر به برجستگی‌های قرمز و بثورات پوستی در ناحیه زیر پوشک می‌شود. ادرار و مدفوع در صورت تماس طولانی با پوست می‌توانند پوست را تجزیه کنند و همچنین مواد شیمیایی موجود در پوشک یک‌بار مصرف می‌توانند تجزیه شده و پوست را تحریک کنند. همچنین قارچ‌ها و باکتری‌ها هم می‌توانند در این محیط رشد کنند. برای جلوگیری از سوختگی پوشک، پوشک را مرتب عوض کنید و پای کودک را خشک نگه دارید و گاهی پای بچه را باز بگذارید. همچنین می‌توانید از پمادهایی مانند زینک اکساید و غیره استفاده کنید. اگر بعد از ۲ تا ۳ روز بثورات خوب نشد، بهتر است به دکتر اطفال مراجعه کنید. 

 

۶. آبله مرغان 

آبله مرغان نوعی بیماری ویروسی است که در اثر ویروس واریسلا زوستر ایجاد می‌شود. این بیماری واگیردار است و توصیه می‌شود که واکسن آن تزریق شود. آبله مرغان تاول‌هایی خارش‌دار، قرمز و پر از مایع در پوست نواحی مختلف بدن ایجاد می‌کند. تب، بدن‌درد، گلودرد و بی‌اشتهایی از دیگر علائم این بیماری است. دقت کنید که این ویروس تا زمان خوب شدن تاول‌ها قابل انتقال است. 

برای درمان از داروهای آنتی‌هیستامین و داروهایی برای بهبود درد و تب استفاده می‌شود. همان‌طور که می‌دانید نباید این تاول‌ها را بخارانید و بهتر است لباس‌های گشاد و نخی بپوشید.

آبله مرغان از عفونت‌های ویروسی است که باعث ایجاد تاول پوستی می‌شود.

۷. بیماری پنجم 

بیماری پنجم یک بیماری ویروسی است که بثورات قرمز روی بازوها، پاها و گونه‌ها ایجاد می‌کند. به خاطر ظاهری که این بیماری در گونه‌ها ایجاد می‌کند به آن بیماری گونه سیلی خورده هم گفته می‌شود. بیماری پنجم در کودکان نسبتا شایع است و علائم خفیفی ایجاد می‌کند. دارویی برای این بیماری وجود ندارد و معمولا بعد از اتمام دوره بیماری خود‌به‌خود خوب می‌شود. اما در زنان باردار یا کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارد، ممکن است علائم شدیدتر باشد و این افراد باید تحت نظر پزشک باشند. 

۸. درماتوفیتوز یا کرم حلقوی

کرم حلقوی نوعی بیماری قارچی است که برخلاف نام این بیماری، عامل ایجاد‌کننده‌ی آن یک کرم نیست. بلکه ضایعه‌ی پوستی که ایجاد می‌کند شبیه به یک کرم حلقه‌ای است. عفونت کرم حلقوی می‌تواند انسان و حیوان، هر دو را درگیر کند. عفونت در ابتدا لکه‌هایی قرمز (در افراد با پوست روشن) و یا خاکستری یا قهوه‌ای (در پوست‌های تیره‌تر) و پوسته‌پوسته ایجاد می‌کند. این قارچ می‌تواند به نواحی مختلف بدن هم منتشر شود مانند ناخن، کشاله ران، پوست سر و غیره.



:: برچسب‌ها: پوست , بیماری , کودک ,
:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 ارديبهشت 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

سرطان پوست، شایع ترین سرطان در جهان

سرطان پوست شایع‌ترین سرطان در جهان است. این سرطان معمولا در صورت تشخیص به موقع می‌تواند قابل درمان باشد. عامل اصلی سرطان پوست تابش اشعه فرابنفش در نتیجه قرار‌گرفتن طولانی‌مدت در معرض نور خورشید است. سرطان پوست انواع مختلفی دارد: 

۱. کارسینوم سلول بازال

کارسینوم بازال شایع‌ترین نوع سرطان پوست که معمولا روی گردن، بازوها یا سر ایجاد می‌شود. توده سرطانی ظاهری گرد و رنگی صورتی (در افراد با پوست روشن) یا قهوه‌ای و سیاه (در افراد با پوست تیره‌تر) دارد. حتی ممکن است شبیه یک خال معمولی به نظر برسد. 

۲. سرطان سلولی فلسی یا کارسینوم سلول سنگفرشی

دومین نوع شایع سرطان پوست است. این نوع سرطان پوست اغلب از لکه های خشک و پوسته‌پوسته به نام کراتوز اکتینیک تشکیل شده است. اگر پزشک کارسینوم سلول سنگفرشی را زود تشخیص ندهد، ممکن است به عمق پوست رشد کند و باعث تغییر شکل سلول‌ها شود. بهتر است هر ضایعه‌ای که رشد می‌کند، تغییر ظاهر می‌دهد، خونریزی دارد یا غیر عادی است توسط پزشک بررسی شود. 

۳. ملانوما

ملانوما جدی‌ترین نوع سرطان پوست است، زیرا به‌راحتی متاستاز می‌کند. ملانوما می‌تواند از یک خال شروع شود. از این رو هر خالی که نامتقارن است، لبه‌های ناهموار یا رنگ غیر یکنواختی دارد، یا تغییر اندازه می‌دهد را به پزشک اطلاع دهید. فرد مبتلا به ملانوما ممکن است به جراحی، شیمی درمانی یا پرتودرمانی نیاز داشته باشد.



:: برچسب‌ها: سرطان , پوست , شایع ترین سرطان , جهان ,
:: بازدید از این مطلب : 36
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 ارديبهشت 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

بیماری های پوستی شایع در لایه های عمقی پوست

برخی مشکلات و بیماری‌های پوستی در لایه‌های داخلی‌تر و عمقی‌تر پوست ایجاد می‌شوند. برخی از این بیماری‌ها شامل موارد زیر هستند.

۱. کفگیرک یا کربونکل

هنگامی که باکتری استافیلوکوکوس اورئوس وارد فولیکول‌های مو شده و عفونت ایجاد می‌کند، بیماری کفگیرک ایجاد می‌شود. کفگیرک شبیه به مجموعه‌ای از جوش است که توده‌ای نسبتا بزرگ، چرکی و دردناک ایجاد می‌کند که ممکن است مرکزی سفید یا زرد داشته باشد. کربونکول‌ها می‌توانند پر از چرک باشند و سریعا متورم شوند. علائم دیگر کفگیرک شامل خستگی، خارش توده، بدن درد و تب است. برای درمان معمولا از آنتی‌بیوتیک استفاده می‌شود. همچنین ممکن است پزشک آن را تخلیه کرده و با محلول‌های آنتی‌باکتریال شستشو دهد.

۲. سلولیتیس پوست (عفونت بافت)

سلولیتیس یا عفونت پوست یک عفونت باکتریایی است که در لایه‌های عمیق‌تر پوست ایجاد می‌شود و می‌تواند به سرعت در سراسر بدن پخش شود. پوست آسیب دیده ممکن است قرمز، متورم، داغ و دردناک یا حساس باشد. سلولیتیس بیشتر در پاها دیده می‌شود اما می‌تواند در هر جایی از بدن رخ دهد. سلولیت شدید ممکن است خطرناک باشد. پزشکان برای درمان این بیماری از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده می‌کنند.



:: بازدید از این مطلب : 34
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 ارديبهشت 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

شایع ترین مشکلات پوستی

برخی مشکلات و اختلالات پوستی وجود دارند که بسیار شایع هستند. مشکلات پوستی که در این بخش دسته‌بندی کرده‌ایم علائم یا عوارض بسیاری از بیماری‌های پوستی دیگر هم هستند.

۱. خارش پوست و انواع بیماری پوستی خارش دار

خارش پوست حس آزاردهنده‌ای است که می‌تواند در بخش‌هایی از پوست و گاهی در همه‌ی بدن ایجاد شود. اختلالات و بیماری‌های زیادی می‌توانند منجر به خارش پوست شوند، مانند کهیر، اگزما و غیره. برخی از شایع‌ترین بیماری های پوستی خارش دار و دیگر علل عمده‌ی خارش پوست عبارت‌اند از:

  • خشکی پوست 
  • انواع دانه‌های پوستی که خود می‌تواند علل بسیار متنوعی داشته باشد. 
  • گزش حشرات 
  • مصرف برخی داروها
  • برخی بیماری‌های سیستم عصبی مانند زونا یا ام اس
  • برخی بیماری‌های اعصاب و روان 
  • همچنین برخی بیماری‌های کلیوی، بیماری‌های کبدی یا اختلالات تیروئید، دیابت و غیره هم می‌تواند منجر به خارش پوست شود. 

روش درمان خارش پوست بسته به علت آن می‌تواند متفاوت باشد. برای همین بهتر است ابتدا مشاوره تلفنی با متخصص پوست داشته باشید. 

خارش پوست یکی از مشکلات پوستی شایع است که می‌تواند علل زیادی داشته باشد.

۲. خشکی پوست 

خشکی پوست از آن دسته مشکلات پوستی شایعی است که می‌تواند علائمی مانند خارش، پوسته‌پوسته شدن، احساس سفتی و کشش در پوست و ترک پوستی داشته باشد که حتی می‌تواند خونریزی داشته باشد. این عارضه پوستی شایع دلایل زیادی دارد، مانند:

  • سرمای محیط 
  • استحمام زیاد 
  • گرمای شدید
  • محصولات پوستی یا بهداشتی ناسازگار
  • برخی بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس یا درماتیت
  • استفاده از برخی داروها
  • برخی درمان‌های پزشکی
  • افزایش سن
  • و بسیاری علل دیگر. 

راه‌های زیادی برای خلاصی از خشکی پوست وجود دارد، مانند استفاده از انواع مرطوب‌کننده‌ها و آبرسان‌ها، استفاده از سرم‌های پوستی، آلوئه‌ورا، اجتناب از استفاده از محصولات بهداشتی ناسازگار با پوست، نوشیدن آب کافی و غیره. 

۳. پوسته پوسته شدن پوست

پوسته پوسته شدن یا پوسته ریزی از آن دسته مشکلات پوستی است که خود از علائم و نشانه‌های بسیاری از بیماری‌های پوستی دیگر به شمار می‌آید. این پوسته‌ریزی ممکن است به علت آسیب مستقیم به پوست مانند آفتاب‌سوختگی یا عفونت ایجاد شود یا در اثر مشکلات سیستم ایمنی یا بیماری‌های دیگر ایجاد شود. علائم پوستی دیگری هم ممکن است با پوسته پوسته شدن همراه باشند، مانند خارش، بثورات پوستی، خشکی پوست و غیره.  اگر پوسته پوسته شدن مدتی ادامه داشت و به‌خودی‌خود یا با استفاده از روش‌های خانگی درمان نشد حتما باید با دکتر پوست مشورت کنید.

۴. انواع تاول های پوستی

همه‌ی ما می‌دانیم تاول پوستی چیست، اما مهم است بدانیم که تاول پوستی نشانه‌ی چیست؟ تاول پوستی انواع مختلفی دارد و به دلایل مختلفی ایجاد می‌شوند. تاول یک برآمدگی پوستی پر از مایع و آبکی است که ممکن است کوچک‌تر از ۱ سانتی‌متر (وزیکول) یا بزرگ‌تر از ۱ سانتی‌متر (بولا) باشد. تاول‌های پوستی می‌توانند به صورت تکی یا گروهی ایجاد شوند و ممکن است در هر بخشی از بدن دیده شوند.  

تاول می‌تواند در اثر اصطکاک مانند پوشیدن کفش تنگ، یا سوختگی و یا انواع بیماری‌ها ایجاد شود. بسیاری از بیماری‌های پوستی که در این مطلب به آنها پرداختیم می‌توانند تاول ایجاد کنند، مانند درماتیت، بیماری پنجم و غیره. 

همچنین در مطلب انواع تاول‌های پوستی که در ابتدای این بخش برای شما لینک آن را گذاشته‌ایم می‌توانید عکس بیماری های پوستی که منجر به ایجاد تاول پوستی می‌شوند را ببینید.

۵. انواع دانه های پوستی 

دانه‌های پوستی یا بثورات پوستی به دلایل متنوع و در نتیجه انواع مختلف بیماری‌های پوستی و یا دیگر بیماری‌ها می‌توانند ایجاد شوند. بسیاری از بیماری‌های پوستی که در این مطلب به آنها اشاره کردیم انواع مختلف دانه‌های پوستی را ایجاد می‌کنند. مصرف برخی داروها یا آلرژی یا انواع عفونت‌های باکتریایی، قارچی، ویروسی یا انگلی هم می‌تواند بثورات پوستی ایجاد کند. در یک بخش کوتاه یا حتی در یک مقاله مفصل هم نمی‌توان تمامی دلایل ایجاد دانه‌های پوستی را توضیح داد. بنابراین بهتر است برای بررسی دانه‌های پوستی به خصوص وقتی که خارش‌دار هستند، یا بزرگ‌تر می‌شوند یا به هر نحوی تغییر می‌کنند به دکتر پوست در دکترتو مراجعه کنید.

خشکی پوست، خارش، پوسته‌ریزی، تاول‌های پوستی و دانه‌های پوستی از مشکلات پوستی شایعی هستند که می‌توانند علامت دیگر بیماری‌های پوستی هم باشند.



:: برچسب‌ها: شایع , مشکلات , پوستی ,
:: بازدید از این مطلب : 35
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 ارديبهشت 1403 | نظرات ()